Doe de Wzd-check!

Write your awesome label here.

 Ga naar...

Write your awesome label here.

Wzd-check introductie

Welkom 
De Wzd-check is een persoonsgericht praktijkproduct dat de vertaalslag maakt van ingewikkelde wettelijke kaders naar bewustwording in de praktijk. De Wzd-check gaat verder waar een normale e-learning over de Wet zorg en dwang stopt. Je vult de Wzd-check in voor iedere unieke cliënt uit je eigen praktijk. Alle vragen gaan over je eigen cliënt en gaandeweg doe je allerlei kennis op van de Wet zorg en dwang en de toepassing hiervan. In het eindrapport van de Wzd-check staat precies welke acties nog nodig zijn om bij je cliënt te voldoen aan de Wet zorg en dwang. Het rapport kan opgenomen worden in het ECD en als basis dienen voor de vervolgstappen in het kader van evaluatie middels het stappenplan Wzd. En dat allemaal in circa 30 minuten! De Wzd-check invullen kan altijd, snel en efficiënt! 

Write your awesome label here.

Wzd-check producten

Meld je aan en log in om de gratis demo te bekijken of de Wzd-check eenmalig uit te voeren.
 Wil je de Wzd-check inzetten voor alle cliënten binnen jouw organisatie? Neem contact op met Rianne van Wzd-check.

Veelgestelde vragen Wzd-check

De Wet zorg en dwang is een complexe wet en de vertaalslag naar de praktijk is soms erg ingewikkeld. Met alleen kennis over de Wet zorg en dwang ben je er nog niet. Je bewust worden, zijn en blijven over de inzet van maatregelen is ook erg belangrijk. Maar welke maatregelen zijn er allemaal en wanneer is iets een Wzd maatregel voor jouw cliënt of bewoner? Ook wil je natuurlijk in zo min mogelijk tijd voldoen aan de eisen van de Wzd. En bruikbare tips en praktische adviezen gericht op jouw eigen praktijk zouden hierbij uiteraard erg helpend zijn! Daarom hebben wij de Wzd-check ontwikkeld! 

Wat is de Wzd-check?

De Wzd-check is een efficiënte online tool die je invult voor je eigen cliënt of bewoner. Het is een praktijkproduct dat zorgt voor kennis en bewustwording en bruikbare tips en adviezen geeft om te voldoen aan de Wet zorg en dwang bij jouw cliënt. De Wzd-check is laagdrempelig, geschikt voor ieder niveau en altijd up-to-date met de laatste wetswijzingen. 

Wanneer vul je de Wzd-check in?

Je vult de Wzd-check in ieder geval elk jaar in voorafgaand aan de zorg- of ondersteuningsplan bespreking van jouw cliënt of bewoner. Daarnaast kun je voorafgaand aan een teamvergadering of training allemaal de Wzd-check invullen voor een eigen cliënt naar keuze. Waarna je in gesprek de diepte in kunt gaan over de vragen die er spelen, bespreken waarom specifieke maatregelen bijvoorbeeld worden ingezet en welke alternatieven er zijn. Dit levert goede gesprekken op en brengt ook maatregelen aan het licht die de ene medewerker wel toepast en de ander niet.

Hoe lang duurt het invullen van de Wzd-check?

Het invullen duurt ongeveer 30 minuten in te vullen voor de cliënt. Let op dat je pas verder klikt in de Wzd-check als je zeker bent van je antwoord. Het is niet mogelijk om tussentijds terug te gaan in de check. 

Wanneer ben ik klaar met het invullen van de Wzd-check?

Aan het einde van de Wzd-check ontvang je het unieke Wzd-check eindrapport van jouw cliënt of bewoner. Met behulp van de acties uit het rapport kun je het dossier op orde brengen en direct aan de slag in de praktijk. Let op: sla het eindrapport altijd direct op na afronden van de Wzd-check en sla het document op in het dossier van jouw cliënt.

Ik heb een vraag over de Wzd-check of de Wet zorg en dwang

Heb je vragen over de Wzd-check of de Wet zorg en dwang en/of wil je in contact komen met andere gebruikers van de Wzd-check? Stel dan al je vragen in het Wzd-check vragenforum, bovenaan bij het invullen van de Wzd-check. 

Kan ik de Wzd-check voor meerdere van mijn cliënten invullen?

Ja, er staan altijd 12 Wzd-checks voor je klaar. Deze Wzd-checks worden periodiek leeg gemaakt, sla daarom altijd het eindrapport op na afronding zodat er geen belangrijke informatie verloren gaat. Aan het percentage 0% voltooid, kun je zien dat de Wzd-check nieuw beschikbaar is om in te vullen voor een cliënt.

Wat vind je van de Wzd-check?

Om onze producten te blijven verbeteren, hechten we veel waarde aan jouw mening. Heb je verbeterpunten of suggesties voor maatregelen, laat het ons dan weten!

Wzd-check stappenplan en informatieve video's over de Wet zorg en dwang

Empty space, drag to resize

Ik voldoe aan de Wet zorg en dwang, en jij?

Reviews

Prettige en professionele tool om de Wzd maatregelen in kaart te brengen. Het geeft een overzichtelijk eindrapport. Inhoudelijk sterk toegerust met duidelijke instructies.

Anne
Gedragskundige Gehandicaptenzorg

Wat een fijne check! Het helpt bij de bewustwording van de verschillende vormen van maatregelen die we soms misschien wel onbewust inzetten. Een handige tool om de verschillende maatregelen langs te gaan en per maatregel aan te geven of dit wel of niet ingezet wordt en met/zonder verzet. Een echte toevoeging voor het evalueren van onvrijwillige zorg! Overzichtelijk, eenvoudig in te vullen en prachtig vormgegeven.

Bo
Gedragskundige gehandicaptenzorg

Ik denk dat de Wzd-check een goed hulpmiddel is om in kaart te brengen of er bewust/ onbewust onvrijwillige zorg wordt toegepast bij cliënten. De check is eenvoudig in te vullen en je hoeft zelf de wet niet te kennen qua punten, omdat tijdens de check de verschillende aspecten naar voren komen en je deze kan aanklikken. In het rapport staat duidelijk op welke punten actie verleent moet worden.

Nadine
Casemanager Dementie Ouderenzorg

De Wzd-check is voor mij niet alleen een check over de onvrijwillige zorg, maar over het gehele functioneren en het systeem rondom de client.Door alle onderdelen na te lopen heb je direct inzichtelijk welke vormen worden toegepast en wordt het risico weggenomen dat er maatregelen vergeten worden.

Lisette
Orthopedagoog Gehandicaptenzorg

In de Wzd-check is een mooie balans gevonden in volledigheid en uitvoerbaarheid.  Ze geeft voldoende informatie om ingezette middelen te inventariseren, maar is toch in relatief korte tijd in te vullen. Een mooi instrument om een goed gesprek over kwaliteit van leven, en de betekenis van de Wzd hierin, te voeren.

Stef
Psycholoog NIP Gehandicaptenzorg
Empty space, drag to resize

Wat een fijne tool. Heel duidelijk en overzichtelijk. Dit is precies wat wij zochten!

Femke
Bestuurder Gehandicaptenzorg
in samenwerking met 

Rianne Nolten-Baveld

Vanuit mijn achtergrond en ervaring als GZ-psycholoog en Wzd-functionaris bied ik ondersteuning aan zorgaanbieders bij de toepassing en uitvoering van wetgeving en beleid. Mijn passie is het verbeteren van de kwaliteit van zorg aan cliënten in de gezondheidszorg.

Inés Baveld-Kwekkeboom

Vanwege mijn onderwijskundige achtergrond en onderwijservaring ben ik in staat om tot passende (digitale) leeroplossingen te komen. Ik krijg veel energie van oplossingen die er écht toe doen.
Gemaakt met